Италианско суфле с лайм

Марина НордМарина НордНовак1219
04/11/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Кората на лаймовете се настъргва на ситно. Лаймовете се обелват, резенчетата се почистват от ципите.

Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло, добавя се брашното, настърганата кора на лаймовете, добавя се млякото и сместа се вари на бавен огън до непрекъснато бъркане.

Охлажда се при непрекъснато бъркане. Белтъците се бият на сняг, добавя се пудрата захар, разбъркват се и се добавят резените лайм.

Белтъчната смес се смесва с млечната и всичко се разбърква. Разпределя се в намазани с масло и поръсени с брашно формички и се пекат 15 минути на 200 градуса. Сервират се, поръсени с пудра захар и украсени със сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар