Начин на приготвяне
Изстискваме лайма, като премерваме точно 1/2 ч.ч. сок. Желатиновите пластири се накисват със студена вода за да набъбнат.
Млякото се смесва с жълтъците и 100 г от захарта и се разбива на пяна. Маслената смес се слага на водна баня, като непрекъснато се бърка.
Когато се сгъсти във все още горещия крем пускаме набъбналия желатин и разбъркваме докато не се разтвори. Оставяме го да се охлади.
Разбиваме сметаната като постепенно прибавяме от остатъка от захарта. Разбитата сметана се добавя към охладения крем. Смесваме със сока от лайм и объркваме до получаването на еднородна смес.
Сместа се разпределя в 4-5 чаши. Прибира се на хладно поне за 1 час. Преди поднасяне се украсява с вишни.