Начин на приготвяне
Кората на единия лайм се настъргва. Сокът се изцежда. Маслото се разтопява, без да кипва. Добавя се кората на лайма. Всичко се разбърква и се сваля веднага от котлона.
Бисквитите се смесват с кафявата захар, добавя се маслото с кората от лайм. Сместа се слага във форма за торта, като се оформя блат с дебелина 1 сантиметър и се притиска. Пече се 10 минути на 180 градуса. Крема сиренето се смесва с яйцата и с половината от сметаната.
Добавя се сокът от лайм, брашното и половината от захарта. Сместа се излива върху тестото, заглажда се и се пече 40 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да се охлади. Останалата сметана се смесва с останалата захар и с тази смес се покрива кейкът.
Оставя се за 4 часа в хладилник. Приготвя се украса, като захарта се смесва с кокосовите стърготини. Лаймът се обелва, разделя се на парченца, които се овалват в сместа от захар и кокос и с тях се украсява чийзкейкът.