Полско орехово суфле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
01/11/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • орехи - 100 г
  • сметана - 400 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 6 бр. (белтъци)
  • захар - 200 г
  • портокалов сок - 120 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сироп от 125 грама вода, захарта и плодовия сок. Вари се на бавен огън до сгъстяване. Белтъците се бият на сняг.

Добавя се горещият сироп, като не се прекъсва разбиването. Добавя се лимоновият сок, ванилията и нарязаните орехи.

Разпределя се във формички, поръсва се със захар и се пече 20 минути на 190 градуса. Сервира се веднага, като отделно се сервира сметана.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар