Руски тиквен пирог със сини сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
286
27
241
28/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва с половината от захарта и жълтъците. Добавя се брашното и всичко се смесва до еднородна смес. Тестото се оставя за 30 минути в хладилника.

Приготвя се плънка, като лимонът се измива и се настъргва кората му. Лимонът се реже на половинки и се изцежда сокът. Яйцата, останалата захар и канелата се смесват с лимоновия сок. Добавя се сметаната, лимоновата кора и всичко се разбърква.

Тиквата се реже на парченца и се пече на фурна до омекване. Пасира се. Добавя се яйчената смес. Всичко се разбърква. Сините сливи се накисват за 10 минути в топла вода и се нарязват на ситно.

Тестото се разточва и се слага в тавичка, като се правят стенички. Покрива се с хартия за печене, отгоре се слагат бобени зърна и се пече 15 минути на 200 градуса.

Махат се бобените зърна и хартията и тестото се пече още 20 минути. Вади се от фурната и върху тестото се слагат сините сливи. Поливат се с тиквената смес и всичко се пече 1 час на 180 градуса.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар