Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента с моцарела и пармезан

Полента с моцарела и пармезан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1444902k
Полента с моцарела и пармезан
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно и сгряващо ястие, идеално за прохладните есенни дни"

Необходими продукти

  • за полентата
  • царевично брашно - 8 с.л.
  • бяло брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 литър
  • сол - 1 щ.
  • за гарниране
  • моцарела - 125 грама
  • асиаго - 100 г (или кашкавал)
  • таледжо - 100 грама (или топено сирене)
  • пармезан - 100 грама настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в подходяща тенджера литър студена вода.

Добавете двата вида брашно, посолете и сложете на умерен огън. Бъркайте до сгъстяване на полентата - около 30 минути са необходими. Свалете от котлона.

Намазнете тава за печене със зехтин и сипете част от полентата. Разпределете върху нея настъргана моцарела. Следва втори пласт полента и топено сирене.

Отново слой полента и идва ред на кубчетата кашкавал.

Завършете с полента и поръсете с настърган пармезан.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете ястието до хубав загар.

Поднесете полентата топла.

Полентата с моцарела и пармезан е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: