Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци с чесън и розмарин

Печени зеленчуци с чесън и розмарин

IlariaIlaria
Новак
59762531
Печени зеленчуци с чесън и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Печени зеленчуци с чесън и розмарин - бодвайте смело"

Необходими продукти

  • тиква - 1.2 кг
  • картофи - 1.5 кг бейби
  • лук - 800 г малки лукчета
  • чесън - 8 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • розмарин - 1/4 ч.ч. пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете картофчетата, обелете лукчетата, колкото е възможно. Почистената тиква нарежете на едри парченца.

Смесете тиквата, картофите, лука, целите скилидки чесън (небелени), полейте с олиото и добавете половината розмарин.

Посолете леко и сложете да се пакат в умерено загряна фурна за около час и половина или докато се изпекат и добият приятен загар.

Поднесете печените есенни зеленчуци с останалия розмарин.

Рейтинг

3.3
51
41
30
22
10
Дай твоята оценка: