Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща по манастирски по класическа рецепта

Леща по манастирски по класическа рецепта

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
13361k
Леща по манастирски по класическа рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Чудна леща по манастирски по класическа рецепта! Поднесете с хляб и сирене. Голяма вкусотия!"

Необходими продукти

  • леща - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • домати - 250 г
  • чесън - 4 скилидки
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата за гозбата, изсипете в тенджера и залейте с 1.2 л студена вода.

Нарежете на дребно морковите и праза.

Добавете ги към лещата, докато още не сте включили котлона.

Добавете малко олио и варете около 20 минути. Обелете и нарежете на дребно доматите.

Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън.

Изсипете доматите и чесъна към лещата и оставете да ври още 15-20 минути. Поръсете с чубрица и сол.

Ако е необходимо, добавете още гореща вода.

Оставете да къкри още 20-тина минути, а в самия край добавете 1 супена лъжица оцет.

Аз поднасям постната леща с домашно сирене с подправки.

Чудна леща по манастирски по класическа рецепта!

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: