Кестенов пудинг

IlariaIlaria
Новак
59762531
Кестенов пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета

Необходими продукти

  • кестени - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бадеми
  • захар
  • сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кестените и ги обелете, след като станат полумеки, за да може да се отдели тънката кафява люспа. След това ги сложете да се варят в млякото, подсладено със захарта и ароматизирано с ванилията.

Пасирайте сместа. Полученото пюре сложете в тенджерка с 1 с.л. масло и варете малко. Снемете от огъня и оставете да изстине. Добавете трите жълтъка, разбъркайте добре, а след това и разбитите на сняг белтъци. Леко объркайте сместа и прехвърлете във подходяща форма за пудинг.

Сложете да се вари на водна баня. Извадете сладкиша от формата и го намажете с мармалад от праскови или шипки, разбъркай с чашка коняк. Поръсете с бадеми и поднесете.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: