Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска супа с манатарки

Свинска супа с манатарки

Свинска супа с манатарки
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Свинска супа с манатарки - по-добре да я опитате по-скоро"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • манатарки - 200 г пресни или замразени
  • праз лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • фиде - по желание
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парченца картофа, морковите и лука.

Загрейте олиото в голяма тенджера.

Прибавете праз лука и задушете до омекване, след което добавете свинското месо и пържете до зачервяване.

Прибавете морковите, картофите и зеленчуковия бульон. Сгответе, докато зеленчуците омекнат по ваш вкус.

Добавете манатарките, черния пипер и ригана и фидето. Продължете готвенето на вкусната свинска супа за още 10-15 минути.

Овкусете със сол по вкус и сервирайте свинска супа с манатарки топла.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: