Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с манатарки и юфка

Супа с манатарки и юфка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • манатарки - 6 сушени
  • юфка - 300 г домашна
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • бульон - ½ л пилешки
  • масло - 30 г краве
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър - ½ връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • магданоз - 1 бр корен
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в тенджера измитите сушени манатарки, залейте с бульона и ги варете, докато омекнат.

Извадете омекналите гъби, изчакайте ги да изстинат, нарежете ги на дребно и ги върнете в прецедения бульон.

Изпържете в маслото наситнените лук и моркови.

Прибавете ги в кипящия бульон заедно с юфката, настъргания корен от магданоз, зърната черен пипер и солта.

Варете, докато зеленчуците омекнат и юфката изплува на повърхността, като 10 минути преди края на варенето сложите дафиновия лист.

Поръсете порциите с гъбената супа с черен пипер и нарязаните копър и магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: