Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Неаполитанска супа с юфка

Неаполитанска супа с юфка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Неаполитанска супа с юфка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9

Необходими продукти

  • юфка - 150 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък лук
  • тиквички - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • зелен фасул - 200 г
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, празът, лукът, целината и тиквичките се нарязват и се сваряват в 2 л подсолена вода.

Добавя се зеленият фасул и запърженият в маслото бекон с начукан чесън.

Когато се свари фасулът, се сипва юфката и се вари до готовност. Супата се сервира поръсена с настърган кашкавал и босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: