Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Лека морковена торта с маскарпоне

Лека морковена торта с маскарпоне

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Лека морковена торта с маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
11
"Леката морковена торта с маскарпоне, която ще се хареса на малките палавници и на техните татковци"

Необходими продукти

  • моркови - 300 г ситно настъргани
  • бадемово брашно - 180 г
  • пудра захар - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 50 г
  • бакпулвер - 8 г
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • за крема
  • маскарпоне - 200 г
  • сладкарска сметана - 150 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме ситно настърганите моркови, пудрата захар, бадемовото брашно, ванилията и настърганата кора.

Добавяме едно по едно яйцата и след това пресятото брашно с бакпулвера.

Изсипваме тестото във форма с диаметър около 19 см,

Печем морковената торта в предварително загрята на 165°С фурна за около 30-40 минути.

За крема разбиваме маскарпонето с пудрата захар.

В друга купа разбиваме сметаната и я смесваме с маскарпонето.

Разрязваме напълно изстиналия блат на две и намазваме с крема.

Украсяваме отгоре с крема от маскарпоне и прибираме в хладилник за 4-6 часа.

Леката морковена торта с маскарпоне е просто чудесна на вкус и външен вид.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: