Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки, т.е. пресятото брашно, солта, бакпулвера и боята (без содата) и разбъркайте. Използвах червена боя на прах (0.4 г.), като използвах цялото количество. Можете да използвате по-малко количество, стига тортата да е с червен цвят до тъмночервен цвят.
В друга купа чукнете яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете по малко от течните съставки и най-накрая добавете лъжица по лъжица сухите съставки.
Бъркайте с миксер, докато се получи червена хомогенна смес.
Разпределете го в 3 еднократни форми с диаметър 22 см и изпечете на 170 градуса за около 25 минути.
Пригответе крем за торта, като разбиете течната сметана с крема сиренето и пудра захар.
Готовите и охладени блатове за торта (охладете ги върху скара), изравнете, ако са бухнали по средата и махнете краищата (при мен бяха по-сухички).
Намажете с крема, изравнете, поставете следващия блат, отново крем и така и с последния блат.
Намажете цялата торта с крема.
Украсете по желание и ваш вкус. В случая около тортата използвах трохички от блата, който ни остана при изравняването.
Използвайте сметана за допълнителна украса на готовата сметанова торта.
Оригиналната рецепта за торта Червено кадифе е готова.
Коментари