Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сармички

Постни лозови сармички

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Постни лозови сармички
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Постни лозови сармички, малки и вкуснички като никое друго ястие за Бъдни вечер"

Необходими продукти

  • лозови листа - около 30 бр.
  • ориз - 1, 5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 10 бр.
  • зеленчуков бульон - около 1 л
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • лимон - 1/2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме олио и запържваме нарязания на ситно лук.

Прибавяме настърганите моркови и готвим, докато омекнат.

Добавяме нарязаните гъби, доматения концентрат и всички подправки.

През това време измиваме ориза, изсипваме го в тигана, доливаме малко топла вода и готвим около 10 минути.

Напълняваме лозовите листа с плънката, завиваме стегнато сармичките и ги подреждаме плътно в тенджера с лозови листа на дъното.

Слагаме резени лимон върху сармичките и затискаме с чиния.

Наливаме бульона, да ги покрие, похлупваме с капака и варим за около 40-60 минути отначало на силен огън, докато заврат, после на тих огън.

Постните лозови сармички са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: