Начин на приготвяне
Накисваме лещата поне за 3-4 часа в гореща вода, в която сме сложили и малко сол. Оставяме я хубаво да се отцеди.
Нарязваме лука на ситно и го смесваме с изкиснатата леща и промития ориз. Добавяме доматите - обелени и нарязани на малки кубчета.
Настъргваме всички картофи без един на едро ренде и също ги добавяме към останалите продукти. Овкусяваме с подправки.
Последния картоф нарязваме на кръгчета и с тях покриваме дъното на тенджера.Слагаме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме не много плътни сармички.
Нареждаме ги една до друг, след което ги затискаме с тежка чиния. Доливаме вода, която да стига до ръба на чинията и варим до готовност на тих огън.
Коментари
Колко трябва да са ?
Мерси предварително :)