Пиле с ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
18/12/2010
"Пиле с ориз на фурна, което ще ви се услади много повече от класическата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 974
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилето. Запържете в тиган с мазнина първо нарязаните гъби, а после и домата, накълцан на ситно. Овкусете със сол и черен пипер.

Сложете ориза да се свари в една част от бульона на пилето.

Леко намажете тавичка с малко олио. Направете канапе от ориза, поръсете със сол и черен пипер.

Върху канапето наредете пилешкото месо, гъбите и объркайте. Поръсете с настъргания кашкавал и пак леко разбъркайте. Може да сложите и малко мазнина.

Пригответе соса от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и черен пипер на вкус, след което полейте с него ястието.

Запечете до получаване на златиста коричка.

Опитайте и класическата рецепта за пиле с ориз.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yoana Monova
Yoana Monova
29.05.2017 19:04
Стана страхотно! Направих го малко по различен начин - не сложих домат и кашкавал, а червен пипер, морков и малко магданоз към края . БОН АПЕТИ !
0
0