Френски пай с аспержи и домати

Марина НордМарина НордНовак1219
10/09/2014
"Страхотен е и се приготвя много лесно, защото се прави с бутер тесто "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се разрязват на две по дължина и се сваряват за пет-шест минути в солена вода. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се режат на ситно.

Лукът се реже на ситно и се пържи в маслото до златисто. Добавят се доматите, солта, захарта и сместа се загрява на бавен огън 25 минути. Поръсва се със ситно нарязан босилек.

Тестото се слага в тава и се набожда с вилица. Отгоре се излива доматената смес. Върху нея се разпределят аспержите с връхчетата към центъра на тавата. Пече се 20 минути на 190 градуса.

Яйцата се разбиват, добавя се сметаната и сместа се излива върху тестото. Пече се още 20 минути. Вади се, поръсва се със счукани на едро бадеми и се запича още 5 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар