Пълнена риба с маслини

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
21/06/2010
"Карагьооооз - това е риба, която се пече в собствен сос ... и с плънка от маслини "
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 768
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карагьоз - 4 броя
  • маслини - 20 гр. зелени с лимон и 20 г зелени с чушка, 20 г черни
  • магданоз - няколко стръка
  • копър - няколко стръка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - няколко щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 100 мл
  • орехи - 30 гр. изпечени
  • хляб - 3 филийки
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - сокът на един лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите соса сложете в кухненски робот орехите, хляба, киселото мляко, оцета, чесъна, овкусете със сол, черен пипер и лимоновия сок, след което разбийте добре до получаване на хомогенна смес.

За плънката нарежете на ситно маслините, копъра, магданоза, добавете зехтина, черният пипер, солта, малко лимонов сок и разбъркайте добре.

Напълнете рибите с плънката, след което ги затворете с клечки за зъби, за да не изтече плънката при печенето на рибата.

Напълнените карагьизи се оставят за едно денонощие да престоят в хладилник, като се покриват с фолио.

На следващия ден изпечете рибата на скара, а при желание може да я изпържите.

Сервирайте с резен лимон и зелени маслини, а сосът отделно в каничка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стела
Стела
13.04.2011 11:23
Знаете ли, не всяка риба се приготвя еднакво. Карагьозът е много вкусна, но има доста и при това дребни кости и най-важното, не става за пържене. Само на скара или се пече.
0
0