Начин на приготвяне
Разточете тесто за пица на кора и я разстелете в намазана с малко зехтин голяма правоъгълна тава.
Наредете равномерно върху нея добре измитите и оформени на тънки кръгчета домати и ги покрийте с нарязания на фини резени кашкавал.
В тиган загрейте силно маслото, изпържете надробените на малки кубчета лук и кисели краставички, поръсете ги със сол и черен пипер и ги разнесете върху кашкавал.
Отгоре разпределете нарязаните на филийки маслини, отцедената царевица, накълцаните на ивици чушки и размачканата с вилица риба тон.
Напръскайте с останалия зехтин, поръсете с настъргания кашкавал и сложете пицата с риба тон да се пече на средната скара на фурната, докато тестото стане готово (според указанието на опаковката).
Вижте също как да си направите пица с блат от карфиол или любимата италианска пица Калцоне.