Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с риба тон, гъби, маслини и царевица

Пица с риба тон, гъби, маслини и царевица

редакция:
Пица с риба тон, гъби, маслини и царевица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пица с риба тон - ето от това имаме нужда още днес и то в двойно количество."

Необходими продукти

  • тесто - 450 г, готово, за пица
  • риба тон - 150 г от консерва
  • домати - 4 бр.
  • зелени чушки - 8 бр. мариновани
  • гъби - 100 г печурки
  • кисели краставички - 100 г
  • царевица - 160 г от консерва
  • лук - 1 глава, кромид
  • маслини - 60 г, без костилки
  • кашкавал - 250 г + 50 г настърган
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете тесто за пица на кора и я разстелете в намазана с малко зехтин голяма правоъгълна тава.

Наредете равномерно върху нея добре измитите и оформени на тънки кръгчета домати и ги покрийте с нарязания на фини резени кашкавал.

В тиган загрейте силно маслото, изпържете надробените на малки кубчета лук и кисели краставички, поръсете ги със сол и черен пипер и ги разнесете върху кашкавал.

Отгоре разпределете нарязаните на филийки маслини, отцедената царевица, накълцаните на ивици чушки и размачканата с вилица риба тон.

Напръскайте с останалия зехтин, поръсете с настъргания кашкавал и сложете пицата с риба тон да се пече на средната скара на фурната, докато тестото стане готово (според указанието на опаковката).

Вижте също как да си направите пица с блат от карфиол или любимата италианска пица Калцоне.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: