Начин на приготвяне
Замесете гладко тесто от пресятото брашно, разтопения маргарин, сметаната, бакпулвера и солта, оформете го на топка, увийте го в домакинско фолио и го сложете в хладилника за 45 мин., след което върху набрашнена повърхност разточете тестото на кора малко по-голяма от тавата, в която ще печете ястието.
Намажете тавата с мазнина, сложете кората в нея, оформете борд по стените ѝ, надупчете тестото с вилица на 10-12 места и разпределете отгоре размачканата риба тон, смесена със ситно нарязания зелен лук.
Разбийте яйцата, разбъркайте ги с брашното и сметаната, сипете заливката върху плънката, подравнете я, поръсете я със ситно нарязания копър, сложете тавата по средата на загрята на 180 градуса фурна и печете ястието 45 мин.