Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с маслини и домати

Бяла риба с маслини и домати

MarianeMariane
Джедай
202169
Бяла риба с маслини и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • риба - 500 г бяла
  • домати - 250 г
  • маслини - 70 г черни без костилки
  • лук - 1 глава кромид
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 10 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и подсушена риба се нарязва на порционни парчета. Магданозът и чесънът се нарязват, а лукът се нарязва на тънки филийки.

С половината олио се намазва съда за печене, в който се слага лукът, нарязаните на кубчета домати, чесънът, маслините и половината от магданоза.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пъха във фурната за 10 минути. След това се слага рибата, налива се виното, останалото олио и ситно нарязания магданоз.

Ястието се пече 15 минути на 180 градуса. Сервира се с препечен хляб.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: