Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба зарган с маслини и аншоа

Риба зарган с маслини и аншоа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Риба зарган с маслини и аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чери домати - 500 г
  • маслини - 75 г зелени, напълнени със сирене фета
  • магданоз - 2 с.л.
  • аншоа - 2 бр. филе
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 60 мл
  • зарган - 8 бр., почистена риба
  • червен лук - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л. винен
  • босилек - 1 ч.ч. пресен
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 220 градуса.

Подредете доматите в намаслена тавичка и ги запечете за около 10 минути, докато омекнат.

През това време смесвате маслините, магданоза, филетата аншоа,

чесъна и 1 с.л. от зехтина, подправете на вкус. Напълнете рибите с тази смес и ги запечатайте с готварска връв.

Смесвате лука и оцета и оставяте да престои за 10 минути, след което прибавяте босилека.

Пълнените риби трябва да оваляте в брашно, след което да загреете останалия зехтин в тиган и да запържите рибите, докато от двете страни стана кафяви.

Поднесете рибата със салатата от домати и босилек.

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: