Пилешко с аншоа и маслини

Пилешко с аншоа и маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"А приготвяли ли сте вкусно пилешко с аншоа и маслини досега?"

Необходими продукти

  • домати - 400 грама от консерва
  • маслини - 50 грама (зелени и черни)
  • аншоа - 3 - 4 филенца (може и без нея)
  • пилешки бутчета - 4 броя
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • босилек - 1 стрък
  • каперси - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • спагети
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина и запържете пилешките бутчета. Извадете ги и в същата мазнина задушете лука, нарязан на полумесеци.

Прибавете наситнения домат и пасирания чесън, добавете и доматите от консерва заедно със захарта.

Разбъркайте и овкусете с черен пипер и сол. Сипете вода - около 200 мл.

Кипнете и върнете вътре пилешкото месо. Варете около 20 минути и накрая добавете нарязаните маслини заедно с босилека, каперсите и аншоата (ако обичате).

След още 5 минути готвене свалете задушеното пиле от огъня.

Сервирайте с гарнитура от сварени спагети.

Пилешкото с аншоа и маслини е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: