Начин на приготвяне
Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете пилешките порции и запържете отвсякъде до златисто кафяво. Извадете и ги оставете настрана.
Сложете чесъна, лука, гъбите и чушките в тигана и запържете полека, за да омекнат, но без да покафеняват. Прибавете доматите и виното, върнете пилешкото и кипнете. Захлупете и варете на тих огън около 50 минути.
Разбъркайте брашното с 2 с.л. студена вода и бавно го добавете към соса. Разбърквайте непрекъснато, кипнете соса и варете на тих огън 5 минути, за да се сгъсти.
Точно преди поднасяне добавете сметаната и маслините. Загрейте полека, за да се затопли ястието, след което подправете на вкус. По желани може да пропуснете сметаната.
Коментари