Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва печена във фолио със зелени маслини

Пъстърва печена във фолио със зелени маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пъстърва печена във фолио със зелени маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматът на печена пъстърва, който се носи от фурната е наистина неповторим"

Необходими продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бекон - 4 филийки
  • лук - 4 с.л. нарязан
  • магданоз - 4 с.л. нарязан
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • маслини - 24 бр. зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте добре пъстървите и след това ги сложете да се изцедят на кухненска хартия.

Намажете 4 парчета фолио за печене с мазнина и след това сложете парче риба. Върху нея поставете дафинов лист. Посолете и поръсете с черен пипер.

Сложете парче бекон върху всяка от рибите. Поръсете с нарязания лук и магданоз. Залейте с малко зехтин и бяло вино. Прибавете по 6 маслини при всяко парче риба.

Завийте рибата във фолиото и печете за 25 минути.

Сложете всяко парче риба в отделна чиния и развийте при сервирането.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: