Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки котлети със салса от зелени маслини

Телешки котлети със салса от зелени маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Телешки котлети със салса от зелени маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 с.л. пресен
  • лимонова кора - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • телешко месо - 4 х 125 гр. телешки котлети
  • За маслиновата салса
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - ¼ ч.ч.
  • маслини - 80 гр. зелени
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе салсата, като за целта смесите всички продукти в малка купа.

След това смесвате зехтина, чесъна, ригана, лимоновата кора и сока в купа и заливате месото с тази смес.

Телешкото изпичате на грил или барбекю, докато от двете страни добие желания вид.

Поднесете месото със салсата.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: