Пилешко със зелени маслини

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Пилешко със зелени маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 големи бутчета
  • гъби - 180 г
  • домати - 2 големи, обелени и нарязани
  • сметана - 150 мл течна
  • маслини - 230 г зелени и без костилки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 25 г краве
  • зехтин - 1 с.л.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 счукана скилидка
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете пилешките порции и запържете отвсякъде до златисто кафяво. Извадете и ги оставете настрана.

Сложете чесъна, лука, гъбите и чушките в тигана и запържете полека, за да омекнат, но без да покафеняват. Прибавете доматите и виното, върнете пилешкото и кипнете. Захлупете и варете на тих огън около 50 минути.

Разбъркайте брашното с 2 с.л. студена вода и бавно го добавете към соса. Разбърквайте непрекъснато, кипнете соса и варете на тих огън 5 минути, за да се сгъсти.

Точно преди поднасяне добавете сметаната и маслините. Загрейте полека, за да се затопли ястието, след което подправете на вкус. По желани може да пропуснете сметаната.

Рейтинг

4.8
59
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирен
Ирен
Вариант отново на френския специалитет кок о вен, който обаче изисква пилето да се маринова със сварено вино с моркови и лук, смес, която после се изстудява преди да се залее пилето с нея и така се оставя да преседи 10-ина часа в хладилник преди да се продължи готвенето, приблизително по тази рецепта тук.
06.04.2013 09:36
От мене
От мене
Супер;)
05.04.2013 14:04