Начин на приготвяне
Почистете зеления фасул.
Кипнете вода, посолете я и сварете фасула заедно с фарфалето за 15-тина минути.
Отцедете и ги полейте със зехтин, за да не слепват.
Отделно сварете пъдпъдъчите яйца, обелете ги и го оставете настрана.
Наситнете аншоата и заедно с мазнината сипете в тиган. Добавете нарязаните чери домати и каперсите, задушете на умерен огън за 2-3 минути. Сипете и маслинките.
Разпределете пастата с фасула на 2 или 3 порции. Залейте със соса от аншоа. Отгоре разпределете яйцата и рибата тон.
Овкусете с черен пиопер и гарнирайте със свеж босилек (или магданоз).
Фарфалето с риба тон и аншоа е готово.