Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с риба тон и аншоа

Фарфале с риба тон и аншоа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Фарфале с риба тон и аншоа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Апетитно фарфале с риба тон и аншоа - за ценители"

Необходими продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 8 броя
  • зелен фасул - 100 грама
  • фарфале - 200 грама
  • аншоа - 1 консерва (50 г, с мазнината в нея)
  • риба тон - 180 грама (от консерва)
  • чери домати - 18 - 20 броя
  • черни маслини - 6 - 7 броя
  • каперси - 1 - 2 с.лъжици
  • черен пипер - 2 щ.
  • босилек - или магданоз
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул.

Кипнете вода, посолете я и сварете фасула заедно с фарфалето за 15-тина минути.

Отцедете и ги полейте със зехтин, за да не слепват.

Отделно сварете пъдпъдъчите яйца, обелете ги и го оставете настрана.

Наситнете аншоата и заедно с мазнината сипете в тиган. Добавете нарязаните чери домати и каперсите, задушете на умерен огън за 2-3 минути. Сипете и маслинките.

Разпределете пастата с фасула на 2 или 3 порции. Залейте със соса от аншоа. Отгоре разпределете яйцата и рибата тон.

Овкусете с черен пиопер и гарнирайте със свеж босилек (или магданоз).

Фарфалето с риба тон и аншоа е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: