Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Паста фарфале с риба тон и домати

Паста фарфале с риба тон и домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Паста фарфале с риба тон и домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Фарфале с риба тон и домати - любима рецепта"

Необходими продукти

  • рукола - 1 пълна шепа
  • яйца - 2 сварени
  • фарфале - 200 грама
  • риба тон - 160 грама
  • маслини - 8 (обезкостени с пълнеж аншоа)
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • домати - 2 броя
  • чери домати - 5 броя
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фарфалето според указанията на опаковката. Отцедете и го полейте с малко зехтин, охладете.

В подходяща купата нарежете обикновените и чери доматите, както и маслините. Прибавете охладената паста, рибата тон и руколата.

Поръсете със солта и лимоновия сок.

Разпределете макаронената салата в чиния и украсете с резени варени яйца.

Охладете за кратко или поднесете веднага.

Пастата фарфале с риба тон и домати е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: