Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Медена торта с Дулсе де лече

Медена торта с Дулсе де лече

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Медена торта с Дулсе де лече4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бърза и ефектна медена торта с дулсе де лече и запечени лешници - подходяща за всяка празнична трапеза!"

Необходими продукти

  • медени блатове - 5 бр.
  • за крема
  • масло - 200 г, меко
  • дулсе де лече - 397 г
  • сметана - 250 мл
  • за гарниране
  • лешници - 100 г печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците в сух тиган за няколко минути, бъркайки. Оставете ги да се охладят и след това смелете в блендер.

Разбийте меко масло с миксер за няколко минути, докато побелее. Маслото трябва да е било на стайна температура няколко часа.

Започнете да добавяте към маслото от кондензираното карамелизирано мляко (Дулсе де лече) по лъжица. Разбърквайте с миксера, докато се усвои а след това добавяйте отново пълна лъжица от кондензираното мляко, до изчерпване.

В друг съд разбийте добре охладена сметана, до меки връхчета.

Смесете сметаната с карамеления крем и разбъркайте.

С това крема за тортата е готов.

Поставете един от блатовете в подходяща чиния или поднос и го намажете с крема.

Продължете по същия начин като редувате блат и крем.

Накрая измажете тортата и отстрани с крема и поръсете със запечените лешници.

Аз поръсих и със смлян шамфъстък.

Сложете медената торта в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Вкусна медена торта с Дулсе де лече подходяща за всяка празнична трапеза.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: