Начин на приготвяне
За да приготвите пандишпана, е необходимо да разбиете белтъците на сняг с половината количество захар, а останалата половина от захарта с жълтъците. Постепенно към сместа с жълтъци прибавете какаото и течната сметана.
Пресейте брашното и го прибавете лъжичка по лъжичка към жълтъчната смес. Тук не се препоръчва използването на миксер, най-добре е да се разбърква с шпатула или дървена лъжица.
Най-накрая се добавят разбитите на сняг белтъци на 3-4 пъти, като отново се разбърква със силиконова шпатула или дървена лъжичка, и то много внимателно, за да не слегнат белтъците.
Преместете тази смес във форма с махащо дъно с диаметър 24 см и изпечете на 180 градуса за около 30 - 40 минути, като проверите с клечка за зъби.
Кремът Дулсе де Лече се приготвя като карамелизираното кондензирано мляко (Dulce de Lache) се разбърква до хомогенност със сметана (необходимо е сметаната да е разбита предварително до пухкав крем), като тук не се използва миксер, защото иначе кремът ще се разводни.
Ароматизирайте с ванилия на прах или есенция.
Изпечения и изстинал блат разделете на 5 приблизително еднакви блата като всеки сиропирайте със сок от ягоди, кафе, прясно мляко или каквото пожелаете.
В моя случай исках да усещам аромат на кафе, но и нотка на романтика и поради това напоих с мнооого малко вино.
Разпределете на равномерни слоя крема при сглобяване на карамелената торта, като си отделите и за цялостното покриване на тортата.
Отстрани тортата я облепих в шоколадови пръчици, а отгоре я залях с приготвена шоколадова глазура, която направих по следния начин.
Затоплих сметаната и към нея прибавих начупения шоколад. Оставих да се охлади и залях.
Доукрасих празнична торта с дулсе де лече с останалата част от крема и глазурата.
Оставете за поне 3 часа да се стегне и охлади, след което се насладете на празнична торта.