Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Руло с дулсе де лече

Руло с дулсе де лече
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Мекичко руло с дулсе де лече, което е перфектно за следобедния чай или кафе"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • дулсе де лече - 1 буркан
  • за сиропа
  • вода - 100 мл
  • захар - 80 г
  • ром - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете водата и захарта на котлона. Изчакайте да заври и махнете. Добавете рома, разбъркайте и оставете да изстине.

Разбийте жълтъците (с миксер), като добавите повече от половината захар до бял и пухкав крем.

Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Сложете жълтата смес в бялата и разбърквайте със силиконова шпатула, като добавяте и по малко от брашното.

Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете и завийте веднага на руло. Оставете да се охлади напълно. Развийте и сиропирайте със сиропа.

Не трябва да е много мокро сладкото руло, а просто леко да се навлажни. Намажете с дулсето де лече и завийте отново на руло.

Поръсете рулото с дулсе де лече с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: