Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Къпкейк дулсе де лече

Къпкейк дулсе де лече

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Къпкейк дулсе де лече
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Невероятно къпкейчета дулс де лече - носят радост в делник и празник"

Необходими продукти

  • За кексчетата
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 15 г
  • захар - 150 г
  • олио - 80 мл
  • кисело мляко - 120 г
  • яйца - 3 бр. М
  • дулсе де лече - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • есенция - 2 капки ванилия /банан или друга по желание/
  • За крема
  • сладкарска сметана - 220 мл течна
  • дулсе де лече - 3 с.л. с връх
  • какао - на прах, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За вкусните къпкейкс разбийте яйцата със захарта и щипка сол на пухкаво кремче.

При непрестанно разбиване с миксера добавяйте олиото, киселото мляко, дулсе де лече и есенцията.

2. Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица до цялостно усвояване.

3. Разпределете в 10-12 на брой хартиени капсули, поставени във форми за кексчета, като пълните само 3/4 от вместимостта, за да имат пространство да бухнат.

4. Печете на 180 градуса около 20-25 минути или до суха клечка.

Готовите кексчета извадете от формите и оставете да изстинат.

5. За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече. Когато се сгъсти и стане кремообразна, прекратете на момента разбиването, за да не се пресече сметановия крем.

6. Напълнете в пош с назъбен накрайник и шприцовайте от крема върху изстиналите кексчета.

По желание поръсете с какао на прах и поднесете за закуска, десерт или компания за чаша ароматно кафе.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: