Начин на приготвяне
1. За вкусните къпкейкс разбийте яйцата със захарта и щипка сол на пухкаво кремче.
При непрестанно разбиване с миксера добавяйте олиото, киселото мляко, дулсе де лече и есенцията.
2. Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица до цялостно усвояване.
3. Разпределете в 10-12 на брой хартиени капсули, поставени във форми за кексчета, като пълните само 3/4 от вместимостта, за да имат пространство да бухнат.
4. Печете на 180 градуса около 20-25 минути или до суха клечка.
Готовите кексчета извадете от формите и оставете да изстинат.
5. За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече. Когато се сгъсти и стане кремообразна, прекратете на момента разбиването, за да не се пресече сметановия крем.
6. Напълнете в пош с назъбен накрайник и шприцовайте от крема върху изстиналите кексчета.
По желание поръсете с какао на прах и поднесете за закуска, десерт или компания за чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко!