Летен ягодов пудинг

29/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 3 с.л.
  • хляб - 400 г (стар, без кора)
  • ягоди - 900 г
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • розова вода - 1 ч.л.
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Формата за пудинг се намазва с масло. Хлябът се начупва и с две трети от него се покрива купата.

Ягодите се слагат в тенджерка, поръсват се със захар и се добавя 2 супени лъжици вода и розовата вода. Загрява се, докато не кипне.

Горещите плодове се слагат върху хляба. Отгоре се слага останалият хляб, начупен на парчета и плътно се притиска върху плодовете.

Оставя се в хладилника за една нощ. Обръща се върху плоска чиния и се украсява с бита сметана, в която е добавена пудра захар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар