Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с чудни кори за баница

Тиквеник с чудни кори за баница

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Тиквеник с чудни кори за баница
Снимка: Чародейката
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"След като се извади, тиквеникът с чудни кори се нарязва и поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет Чудни (400 г)
  • тиква - 1, 6 кг
  • орехови ядки - 200 г
  • бисквите - 3 бр. Закуска
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • захар - 250 г
  • канела - 10 г (на прах)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • пудра захар - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разрязва първоначално на половинки и с помощта на лъжица се почиства от семките, след това се обелва и нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро на ренде.

Може също ги да нарежите на малки парчета и да ги скълцате на порции в чопъра.

Ореховите ядки и бисквитите се счукват или смилат на не много дребно, след което се смесват с канелата и ванилиите.

В подходящ съд се слагат олиото и маслото и се затплят на котлона до разтопяването на маслото.

Взима се кора и с помощта на четка се намазва с маслената смес. Слагат се 3-4 с.л. от настърганата тиква в единия край (по късия), поръсва се 3-4 с.л. захар, ореховата смес и се навива. Прехвърля се в тава, покрита с намаслена хартия за печене.

Така се навиват и останалите кори. Накрая тиквеникът се намазва с останалото масло с олио.

Пече се тиквеникът в предварително загрята на 170-180 °C за 40-45 минути, докато се зачерви.

След като се извади, тиквеникът с чудни кори се нарязва и поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: