Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Домашен орехов тахан

Домашен орехов тахан

JuliyaJuliya
Новак
1033272k
Домашен орехов тахан
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Добавете към вашия тахан винен оцет, лимонен сок, сол и подправки и ще получите перфектен дресинг за салати."

Необходими продукти

  • орехи - 200 г пресни
  • олио от гроздови семки - 4 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете орехите на сух тиган за около 5 минути и изчакайте да изстинат напълно.

Сложете орехите в блендер и започнете да блендирате.

Сипете олиото от гроздови семки и пасирайте с пулсиране, като от време на време изстъргвате стените на блендера.

Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода и блендирайте до получаването на желана консистенция на домашния орехов тахан.

Добавете към вашия тахан винен оцет, лимонен сок, сол и подправки.

Ще получите перфектен дресинг за салати.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: