Начин на приготвяне
Обелете домата и го смелете в блендер заедно с чесъна, лука и целината.
Обелете и нарежете на кубчета пащърнака и моркова, картофите нарежете на по-големи кубчета.
Наситнете листата магданоз и целината.
Загрейте зехтина на умерен огън и задушете смлените зеленчуци до сгъстяване, като ги посолите леко.
Добавете пащърнака и морковите и след 1-2 минути пържене сипете 1500 мл вода. Гответе 20-тина минути и добавете картофите, сипете вода.
След 15 минути готвене добавете измития ориз и наситнените листа магданоз и целина. Овкусете с вегетата и варете зеленчуковата супа още 20 минути.
Размийте брашното в растителното мляко с малко сол. Сипете го вътре в супата и овкусете с девесил и черен пипер. След 5 минути е готова.
Поръсете с още малко свежи целина и магданоз и сервирайте супата гореща.
Веган зеленчуковата супа с картофи е готова.