Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете настъргани глава кромид лук и скилидките чесън, галета, яйце, подправките и прясното мляко.
Омесете каймата и я разстелете на равномерен слой в тава с диаметър 26 см, предварително намаслена.
Сложете да се пече в загрята фурна на 190 °C за 25-30 минути.
През това време пригответе картофеното пюре, като обелите, нарежете и сварите картофите в посолена вода до готовност.
Пригответе картофеното пюре, като намачкате горещите отцедени картофи и прибавите към тях маслото, прясното мляко, сол и черен пипер на вкус.
Извадете запечената кайма и разстелете равномерно отгоре картофеното пюре. Каймата малко ще се е свила, но нека това не ви смущава.
Наредете върху пюрето нарязания на резени домат и нарязаните пиперки Сиврия.
Аз добави и лютива чушка, но не е задължително.
Запечете селския солен пай за 15 минути във фурната на 190 °C.
Извадете тавичката, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете във фурната, до запичане на кашкавала.
Сервирайте пюрели тепси кюфте наръсено със свеж магданоз, гарнирано в чинията с люти опукани чушчици.
Приятен апетит! / Afiyet Olsun!