Ориз с моркови и чушки

ЕфросияЕфросия
Джедай
45
4
1
27/05/2010
"Яденето трябва да се приготвя с много любов и желание, тогава резултатът е гарантиран!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 934
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ориз - 500 грама обикновен или бланширан
  • чушки - 1 брой червени
  • чушки - 1 брой зелени
  • моркови - 1 - 2 броя средно големи
  • лук - 3 глави кромид
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и го сложете за малко да се запържи в загрятото олио.

Нарежете червената, зелената чушка на малки парченца, както и морковите. Първо прибавете към лука морковите, докато поомекнат.

Накрая добавете и чушките. Запържете всички зеленчуци още около 2-3 минути.

Измийте ориза и го поставете в леко намазнена тава. Овкусете го с натрошения бульон, черния пипер и солта, след което разбъркайте.

Към ориза прибавете зеленчуците. Сипете вода в тавата почти до ръба.

Оризът се пече на 200 градуса около 20-30 минути.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар