Моркови с ориз

Моркови с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • моркови - 4 - 5 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • растително масло - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • домати - 4 бр. (или 1 супена лъжица доматено пюре)
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и доматите, нарязани на ситно, и морковите, нарязани на филийки, се слагат в съд с растителното масло, посоляват се и се задушават, като 2 – 3 пъти се долива по 1 – 2 супени лъжици гореща вода.

Като омекнат, се прибавят кравето масло и оризът.

Сместа се залива с 2 ½ чаени чаши гореща вода или бульон по избор, посолява се, ако е необходимо, и се оттегля на тих огън.

Като набъбне оризът и поеме течността, ястието се наръсва с магданоз и се сваля от огъня.

До поднасянето се държи похлупено с капак.

Поднася се с кисело мляко и салата по избор или туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: