Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Домашен пестил с праскови и ванилия

Домашен пестил с праскови и ванилия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Домашен пестил с праскови и ванилия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ароматен домашен пестил с праскови Страхотна вкусотия"

Необходими продукти

  • праскови - 1 кг (много добре узрели)
  • ванилия - 3 бр. (по 0.2 г)
  • пшенично нишесте - 1 с.лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре прасковите и ги нарежете на малки парченца. Минете ги през машинка, която има приставка за отделяне на люспите.

Изсипете полученото пюре в тенджера и сложете да се вари на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.

Прибавете нишестето, което предварително сте размили с малко студена вода.

В края се получава ароматна гъста каша. Преди да свалите от огъня, прибавете ванилията.

Пригответе голяма тава и я застелете с хартия за печене. Намазнете леко и сипете пестила. В случай, че не искате да използвате мазнина, може да сложите стреч фолио, а не хартия.

Разстелете го на пласт с дебелина около 1 см.

Сложете го да се суши на слабо загрята фурна и проверявайте - когато спре да лепне по пръста, може да го извадите.

Прехвърлете пестила на слънце и го покрийте с тензух. Когато се образува хубава и твърда кора, трябва да го обърнете и от дргата страна.

Охладения пестил навийте на руло и приберете на хладно и сухо място.

Домашният пестил с праскови и ванилия е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: