Начин на приготвяне
Ако тиквичките са малки, отрежете направо капачетата им и ги издълбайте, като се стараете да оставите дъно. Ако са по-големи, трябва да ги разполовите на две.
Овкусете каймата с двата вида пипер, сол и няколко лъжици вода. Измийте хубаво ориза.
Наситнете моркова и лука.
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете лука с моркова до омекване. Прибавете ориза и след около 5 минути прибавете каймата. Пържете до промяна на цвета или около 10 минути.
СИпете 100 мл топла вода и доматеното пюре. Разбъркайте и гответе докато оризът усвои течността. Свалете от огъня и овкусете с черен пипер и сол.
Напълнете подготвените тиквички с тази смес и ги наредете в намазнена тава. Може да сложите на отворите им тънко парче картофи.
Пасирайте издълбаната вътрешност с обелените домати. Овкусете с щипка захар и сол.
Разпределете доматения сос около и върху пълнените тиквички.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете тиквичките до готовност - около 50 минути.
Тиквените пънчета с кайма и доматен сос на фурна са чудни.