Начин на приготвяне
Първо наситнете халвата.
В подходяща купа разбийте фантата заедно със захарта. Добавете към тях предварително пресятото с бакпулвера брашно. Разбийте и прибавете халвата, канелата и наситнените орехи.
Намазнете дъното и стените на правоъгълна тава с масло.
Нарежете корите за баница на две части.
С половината от нарязаните кори покрийте дъното, като всяка една намазвате с разтопено масло.
Сипете върху тях плънката и я заравнете хуаво. Покрийте с останалата половин кори, като също намазнявате всяка една.
Нарежете на квадрати.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете баклавата до апетитен загар.
Сварете захарта с водата и лимоновата кора. Прецедете захарния сироп и добавете ванилията.
Залейте охладената баклава с топлия сироп и я оставете да се напои добре.
Страхотната орехова баклава с халва е готова.