Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сочна орехова баклава с локум

Сочна орехова баклава с локум

ИивинкаИивинка
Новак
516537
Сочна орехова баклава с локум
Снимка: Иивинка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
49 мин.
Общо
79 мин.
Порции
20
"Истинско изкушение за сетивата"

Необходими продукти

  • кори за баклава - 1 пакет (500 г)
  • За плънката
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • орехи - 1.5 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 10 грама
  • локум - 2 - 3 кутии (по около 150 г)
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • За заливката
  • захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете смесеното с бакпулвера брашно и разбъркайте хубаво.

Наситнете локума и го смесете с канелата и смлените орехи. Прибавете ги към горната смес и отново разбъркайте добре.

Върху една кора за баница нанесете от плънката и внимателно навйте на руло. Така процедирайте с всички кори.

Наредете ги в намазнена тава и ги нарежете на парчета. Отгоре намажете леко с олио.

Загрейте фурната и изпечете баклавата до хубав златист загар.

Направете сиропа от вода и захар в съотношение 1:1.

Охладената баклава залейте с горещия захарен сироп.

Оставете да го попие напълно и тогава поднесете.

Сочната орехова баклава с локум е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: