Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Орехова баклава с млечен крем

Орехова баклава с млечен крем

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k9812
Орехова баклава с млечен крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
27/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Чудна баклава с крем, която ще обере овациите на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 15 броя
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 100 грама
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 2 броя
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • захар - 100 грама
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • масло - 50 грама
  • за сиропа
  • масло - 25 грама
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте до гладка смес жълтъците с ванилията, захарта, брашното и една част от млякото.

Сипете останалото мляко в тенджера и го загрейте на бавен огън. Сипете горната смес и варете крема до сгъстяване, като не спирате да бъркате.

Свалете от котлона млечния крем и добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади.

Намажете една кора за баница с разтопено масло, сложете втора, намазнете я и поставете трета.

Отново намазнете, сложете от крема и навийте на руло.

Процедирайте по същия начин с всички кори.

Намазнете с масло правоъгълна тава и наредете рулата. Нарежете ги на парчета и ги намажете с останалото масло.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баклавата до хубав златист загар.

Сварете сиропа от водата, лимоновия сок, захарта и маслото.

Залейте горещата баклава със сиропа и поръсете със смленте орехи. Оставете баклавата да изстине напълно.

Ореховата баклава с млечен крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: