Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле от карфиол по руски

Суфле от карфиол по руски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Суфле от карфиол по руски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • карфиол - 800 г
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • грис - 70 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. гъбен
  • брашно - 1 с.л.
  • печурки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на съцветия и заедно с гъбите се вари на пара 15 минути. Отцежда се, гъбите се нарязват на едро. Карфиолът се пасира, добавя се млякото, грисът, жълтъците, разтопеното масло, солта и захарта и всичко се разбърква.

Добавят се разбитите на сняг белтъци. Сместа се слага в намазана с масло и поръсена с галета форма и се вари на пара 1 час.

Приготвя се сос, като брашното се запича на сух тиган и се разрежда с бульона. Добавя се сметаната и гъбите и всичко се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Суфлето се сервира, полято с гъбения сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: