Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол по полски

Карфиол по полски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Карфиол по полски1 / 2
17/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава, около 2 - 3 кг
  • лимони - 250 г
  • копър - 1 връзка
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола, като се опитате да запазите целостта му. Пуснете го във вряща подсолена вода и варете около 30 минути на тих огън. Извадете го и го оставете добре да се отцеди от излишната течност.

Загрейте маслото и го препържете леко. Сложете вътре ситно нарязаните копър и магданоз. Добавете прясно изстискан лимонов сок и половината галета и варете до сгъстяване.

Накъсайте карфиола на розички. Залейте розичките с магданозения сос. Поръсете с настърган кашкавал и запечете в умерено загрята фурна за около 20 минути.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: