Свинско филе по полски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Свинско филе по полски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"За специални гости, специални моменти и за всеки, който обича вкусните ястия със свинско месце"

Необходими продукти

  • свинско филе - около 2 кг обезкостено филе
  • колбас - пушен (с дължина около 15 см)
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 средна глава
  • За сухата смес
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. с подправки
  • чеснова сол - 1 ч.л.
  • лучена сол - 1 ч.л.
  • целинова сол - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за сухата смес и оставете настрана. Ако филето е навито на руло, срежете връвта и го развийте. Сложете колбаса (както е цял) върху филето и навийте на стегнато руло.

Завържете с връв на няколко места, за да си остане стегнато. Намажете с олио и след това оваляйте в приготвената суха смес.

Загрейте скара с капак и сложете филето отгоре. Сложете върху него нарязания на филийки лук, покрийте с капак и печете до готовност.

Нарежете на дебели филийки и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: